Jeg har en lille kæphest omkring en meget udbredt misforståelse i kameraverdenen:
Brændvidde: Den bestemmende faktor for hvilken forstørrelse, man får. Altså hvor meget noget fylder på billedet (dertil kommer selvfølgelig i denne sammenhæng barlows, reducere osv).
Zoom: Evnen til at ændre brændvidden. Dette er som hovedregel ikke tilfældet med astronomiske teleskoper.
Antal X zoom: Marketingsfaktor, forholdet mellem mindste og største brændvidde.
At et kamera eller objektiv har 5x zoom siger altså ingenting om, hvor stor en forstørrelse, det kan lave. Kun at brændvidden er 5 gange større på største indstilling end den er på mindste.
Det er brændvidden på teleskopet og den fysiske størrelse på de enkelte pixels på kamerachippen, der bestemmer hvor mange pixels dit objekt kommer til at fylde i det færdige billede. Antallet af pixels bestemmer derefter hvor stort et område på himmelen hele dit billede dækker. Disse kan man regne ud, når man kender de nødvendige faktorer. Det gøres lettest ved at bruge en beregner som den, Rudi linker til. Personligt bruger jeg altid den her: http://www.12dstring.me.uk/fovcalc.php
Hvis du skal have Jupiter til at fylde mere, skal der enten noget mere forstørrelse til i form af fx. en barlow-linse, eller et kamera med mindre pixels (eller en kombination af begge dele).