For at rette perspektivet gælder det om at bringe billedets størrelse i overenstemmelse med field of view. Det er jo ved foto et mål for størrelsen, og ikke en vinkel som vi jo normalt ellers forbinder det med.
Ved høje bygninger og lign. trækker man billedet bredere i toppen for at få det til at fylde lige så meget som i bunden. Ved skyerne her skal du trække i bunden til field of view får samme størrelse som i toppen.
Hvis det skal give indtryk af at være taget lige op under, skal det “liggende” motiv rettes op så det befinder sig lige foran linsen.
Med skyerne i 83km højde bliver det horisontale FOV 51km ved underkanten, og 36km ved overkanten. Vertikalt er FOV 147km. Det er så blot at trække i billedet til de tre mål passer i forhold til hinanden. Det bliver et højt og slankt trapezformet billede.
Strengt taget kan man kun rette perspektivet på et helt fladt objekt, fordi strukturerne ikke “drejer” med. Især når det skal rettes op fra så stor en vinkel som her, vil der opstå en del forvrængning. Bedste kompromis er nok at nøjes med den moderate ændring.