Når man skal bestemme en nøjagtig periode for en variabel stjerne skal der tages højde for den tidsforskel i lysets ankomsttid her på Jorden, som opstår fordi vi bevæger os rundt om Solen. Jordbanens diameter er ca. 16 lysminutter. Jeg kan forstå at man så omregner observationstidspunktet til heliocentrisk tid og hvis det skal være meget nøjagtigt, omregnes til solsystemets fælles tyngdepunkt, barycentrisk tid.
På wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Heliocentric_Julian_Day kan man få en forklaring på hvorledes der regnes. Desværre findes siden ikke på dansk.
På wikipedia siden er der også et link til følgende nyttige website http://astroutils.astronomy.ohio-state.edu/time/ :
Online converter from UTC to BJDTDB, BJDTDB to UTC, or HJD (UTC or TT) to BJDTDB.
Det er en prof. som tegner og fortæller så det er noget teknisk. Der er en god lille grafisk animation på linket http://astroutils.astronomy.ohio-state.edu/time/bjd_explanation.html
På hans online applet kan man taste stjernens position, tidspunkt for ens egen observationer og ens geografiske position, så omregnes der til BJD.
Jeg lavede et screenshot af hvad jeg tastede for mine XY Leo observationer den 1/3-13. Jeg valgte at angive tidspunktet for det minimum der var i lyskurven jeg postede på astro-forum tidligere.

Herefter har jeg redigeret mit Excel diagram med lyskurven og anvendt BJD som epoke. I stedet for at nummerere sammenligningsstjernerne har jeg omdøbt disse til bogstaver som jeg kan se anvendes i Landolt Henden felterne. Jeg poster det nye diagram i den anden tråd om XY Leo fra 1/3 så der er samling på info om XY Leo.