Skyfritt og nok kameraer er åpenbart, men kan man dra mer informasjon ut av observasjonene med nye teknikker?
– Diffraksjonsgitter for å detektere temperatur og emmisjonsspekter. Består linjene i spekteret hovedsaklig av gasser fra atmosfæren eller kan det si noe om meteorens komposisjon? (metall, stein, is)
– I de blå timer drukner mange meteorer i blått lys fra Rayleigh scattering. Kan et lavpass fargefilter (Rød-NIR pass) redusere det blå lyset så mye at observasjonsnatta “forlenges” nevneverdig? (Jeg bor i Nord-Norge og har to måneder mørketid hvert år samt ganske lav sol resten av året.)
– Rayleigh scattering er sterkt polarisert i retningen 90 grader på sola. Kan et polariseringsfilter forlenge de nattlige observasjonene ytterligere? Altså synliggjøre flere svake meteorer i de riktige retningene.
– Kan lavpassfilter og polariseringsfilter gjøre dagobservasjoner så sensitive at det gir mening å la kameraet gå hele døgnet?
Finnes det fri programvare for bildeanalyse med hensyn på å finne meteorer blant store mengder bildefiler? Hvor godt fungerer disse på delvis skyede dager? Kan de se forskjell på fly og meteorer? Kan slike programmer analysere bilder fra flere kamera samtidig så det kan bruke høyden til å se forskjell på meteorer og fly?
Simen12014-12-27 14:45:23