M94 fra 30 april

Fora ASTRO-FORUM ASTROFOTOS OG -TEGNINGER M94 fra 30 april

  • Dette emne har 3 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 14 år, 10 måneder siden af Anonym. This post has been viewed 111 times
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #16265

    wieben
    Deltager
      • Nova

      I jagten på mørke lokationer i rimelig afstand fra København, kørte jeg og Tommy til noget der hedder Hulegårdsvej d. 30 april. Mit færdige billede kommer først nu, da jeg har været på ferie.
      Tommy prøvede M106 som ses i et andet indlæg. Jeg forsøgte mig med M94.

      Der var lidt højt liggende dis og en lav måne, så det var lidt svært at sammenligne kvaliteten af himlen i forhold til Maglesø og Avnø. Sammenligner jeg min 15 minutters raw ISO 800, ser det dog ud til at himlen er en smule dårligere end ved Maglesø. Det kan dog være disen/månen, så det må komme an på endnu et forsøg under bedre forhold.

      Jeg lagde ud med 15 minutters subs, men gik ned til 7 minutter, da kernen i galaksen blev udbrændt ved den lange eksponering. Jeg skulle nok have valgt en lavere ISO.

      Det blev til 2 frames af 15 minutter og 6 frames af 7 minutter ISO 800.

      Galaksen fylder ikke meget så billedet er meget beskåret. Jeg syntes det var en svær en pga. den store forskel i lys i kernen vs. den ydre ring.

      M94 i beskåret udgave. DSS og CS4.

      #16267

      tommyf
      Deltager
        • Neutron star

        Den er da blevet meget fin, det var ikke let derude den aften, tror vi skal give den en chance mere og så se resultatet før vi afskriver området.

        #16269

        max
          • Nova

          Rigtigt flot med fine detaljer.Thumbs%20Up

          Meget bedre end den jeg forsøgte at lave.

          VH. Max

          #16271

          Anonym
            • Super Nova

            Hej Heine.

            Den her behøver du ikke at skamme dig over – den er rigtig flot detaljeret.

            Mht. udbrændte kerner – så er løsningen selvfølgelig en serie med kort belysningstid, udelukkende for at få en tydelig kerne. Sammenkopieringen senere behøver ikke at være så svær – her kunne et program som Photomatix Pro være en mulighed hvis man ikke lige er til det med behandling i flere lag i Photoshop. Photomatix gør det, at det automatisk sammenkopierer forskellig belyste billeder til et højdetaljeret billede, hvor alle partier i billedet gengives med den korrekte belysning. Forbløffende gode resultater kan opnås, især ved kuglehobe og galakser.

            Mvh.
          Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
          • Emnet 'M94 fra 30 april' er lukket for nye svar.