klima – miljø Hvad kan man gør… kom i tanke…

Fora ASTRO-FORUM OFF TOPIC klima – miljø Hvad kan man gør… kom i tanke…

  • Dette emne har 4 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 15 år, 1 måned siden af rigo. This post has been viewed 641 times
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #10036

    rigo
    Deltager
      • Super Nova

      kom i tanke om dette her, og ganske rigtig, en hurtige søgning på google, og så syndes jeg det ligger lige til højerbenet at blive beder til den teknink…

      Jeg forstår ikke hvorfor man ikke gør mere ud af tekninken Geotermisk energi.

      Det burder være den bedste løsning på et energi problem. Hvis man kan lave en tundel uder storerbælt, eller borde efter olie i 5km dybde snart, så bueder man også kunne lave en “kæmpe” hul i jorden…

      Geotermisk%20energi%20anlæg

      #10037

      rigo
      Deltager
        • Super Nova

        http://geotermisk.dk/

        hov de links driller lidt

        http://www.rigorigo.dk2009-02-08 12:18:19

        #10038

        rigo
        Deltager
          • Super Nova

          Overset energikilde

          Geotermisk energi er udnyttelsen af vand i undergrunden, som er blevet opvarmet af varmen fra Jordens indre. På et geotermisk udnyttes varmen til at skabe billig, miljøvenlig og støjsvag energi til fx fjernvarme, som er den mest oplagte anvendelsesmulighed i Danmark.

          Geotermisk energi er den oversete vedvarede energiform. I 2007 lovede både den danske VC-regering og George W Buch (det republikanske parti) vågnet og fremsat planer om mere udnyttelse af energi; men de har endnu kun hørt om vindkraft, både geotermisk energi og biobrændsel er ikke blevet modeord endnu, selvom der er store muligheder med begge energiformer.

          “Vi vil sikre en miljørigtig energiforsyning i Danmark” statsminister Anders Fogh Rasmussen (Venstre)

          I december 2008 venter vi dog fortsat på handling…

          Geotermisk energi anlæg

          Geotermisk%20energi%20anlæg

          Teknisk

          Eksempel på hvordan et geotermisk anlæg i Danmark fungere, udgangspunktet er anlægget i København:
          Systemet fungerer ved, at man pumper vand op fra undergrunden. Det hentes fra ca. 2,5 kilometers dybde, hvor det er 73 grader varmt. Jo længere ned, man borer, des varmere vand, men i dette tilfælde rammer man grundfjeldet længere nede.

          Vandet stiger selv op til 100 meter under overfladen, hvorfra det pumpes helt op. Det varme vand er meget saltholdigt, og derfor kan det ikke bruges i det almindelige varmeanlæg. I stedet pumpes det forbi noget koldt vand, der varmes op til 70 grader.

          Når vandet fra undergrunden er kølet ned til 17 grader sendes det tilbage i undergrunden gennem et andet hul. Det gør man, fordi man derved sikrer trykket i det vandreservoir, vandet hentes fra.

          Det vand, man henter op fra jorden, indeholder 12 gange så meget energi, som man bruger på at pumpe det ned igen, så hvis strømmen til pumperne kommer fra vindmøller, så ender det samlet med at være en meget miljøvenlig form for boligopvarmning.

          #10040

          rigo
          Deltager
            • Super Nova

            Som jeg ser det, er det en kilde vi glemmer totalt. Man kunne ønske at et nyt firma a la Vestax, Flsmidth kom på banen, hvor de kunne se en muligehed for at opfinde et Geotermisk kraftværk, da bare dur, sikke en DK exportvare der kunne komme ud af det. Nok penge i det, til at Mærsk var en lille fisk i Dansk økonomi måske 🙂

            Det jeg mener at man skulle kunne, bore dybere og komme op på de 110c som kræver for virkelige at kunne lave EL i samme stil som et kernekraftværk. Så var energikilde problemet sku da fixet. MEn hvorfor poker eksperimentér man ikke mere med det, det er ubegribeliget. ALT det 100% ren energi ligge lige under føder på os. Og det er 100gange beder end vindmøller, der er altid varmt der nede, og skimmer ikke naturen så meget.

            http://www.rigorigo.dk2009-02-08 12:35:53

            #10042

            rigo
            Deltager
              • Super Nova

              Lidt mere om det. (dog lidt halv gammel alt det man kan finde om det, hvis gået lidt glemmebogen, skal da hvis lige overvejes igen. Bare på oliebordfronten, er man blevet syg dygtige til at gå i dybden bare for få år siden)

              Geotermiske kraftværker

              benytter geotermisk energi (varme i undergrunden) til at skabe strøm og evt. fjernvarme.

              Kraftværket henter varmt vand i undergrunden, der opvarmes fra jordens indre, og benytter energien i dette til at drive turbiner, der producerer strøm – som i andre kraftværker.

              Island er et af de steder i verden med den største udnyttelse af geotermisk energi, men alligevel anslås det at kun 1,5% af Islands energi udnyttes. I dag er Islands strømkrav opfyldt, men der arbejdes med planer om i fremtiden at kunne producere strøm på island og sælge den til Europa. Problemet er at dette kræver store kabler på havbunden fra Island til Skotland eller nye teknologier for energilagring til transport f.eks. brint eller i en fjern fremdig antistof. Island vil kunne producere 2 millioner GWh om året – til sammenligning bruges 32.000 GWh i Danmark om året. Problemet er at projektet vil overstige det islandske nationalprodukt.

              I Danmark findes to geotermiske kraftværker: et i Thisted og en boring ved Amagerværkets blok 2.

              For at det kan lade sig gøre at pumpe varmt vand gennem undergrunden skal denne være porøs så vandet kan ledes igennem, fra den ene boring til den anden. Derfor er det typisk områder som består af sandsten man er på jagt efter. En anden detajle er at man skal skal ret dybt ned hvis man vil have kogende vand (damp) som kan drive en turbine, dette er ideelt da men på denne må måde kan få både el og fjernvarme fra systemet. Tommelfinger reglen siger ca.30C grader for hver km så man skal ned i omkring 3.5-4km for at have damp. Det er en ganske stor udfordring at få placeret brøndene i denne forholdsvis store dybde, men det kan faktisk sagtes lade sig gøre med det selv samme udstyr som i dag bruges til olie boringerk i eksempelvis Nordsøen.

              http://www.rigorigo.dk2009-02-08 12:54:33

            Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
            • Emnet 'klima – miljø Hvad kan man gør… kom i tanke…' er lukket for nye svar.