Billedeteknik.

Fora ASTRO-FORUM ER DU NYBEGYNDER? Billedeteknik.

  • Dette emne har 2 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 13 år, 11 måneder siden af jesper. This post has been viewed 66 times
Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #35888

    micxandro
      • Asteroid

      Hej astronomer.

      Hvad er fordelene ved et CCD kamera specifikt til astrofoto kontra et hi-end digitalt spejlrefleks.

      Har set at det ikke skulle være vigtig med opløsning (NexImage har så kun 640x480pixels) men det lyder til kun at være en fordel ved deep-space, og ikke ved sol, måne, iss. etc.

      Dette kamera kan jo også have HD video, og med mulighed for direkte opkobling til pc. Teknikken eks.vis. fra Nikon er jo anset som noget af det bedste på markedet, og med enorme opløsninger og billedbehandlinger til alm. foto, men hvad er forskellen?

      På forhånd mange tak, Michael.Micxandro2010-04-05 11:32:13

      #35889

      munkholm
      Deltager
        • Neutron star

        Hej Micxandro

        Jeg bruger selv et Canon 400D men, det er blevet moddet, dvs. at jeg har fået fjernet det indbyggede filter som fjerner H-Alpha som ellers vil give billedet et rødt skær hvis det bruges til daglys billeder men som til astro gør det mere følsom i lige præcis det område.

        Det forbedre et DSLR kamera noget men stadigvæk så består et DSLR chip af 2 grønne 1 blå og 1 rød pixel og det betyder at du skal exponere ca. 4 gange så lang tid som hvis det er et sort hvid astrokamera som ikke har nogen farvefilter foran chippen og som derfor kan

        fange H-Alpha med alle pixel.

        Når det er sagt så er der mange som bruger canon ell. nikon til astro og som får nogle fantastiske resultater

        Mvh Bent

        Takahashi FSQ-85ED APO GSO RC 10" SBig 8300M SW NEQ6 pro

        #35890

        jesper
        Deltager
          • Neutron star

          Hej Michael,

          DSLR kameraer nærmer sig mere og mere CCD kameraer i kvalitet. Det der gør en forskel, når vi snakker deepsky med lange eksponeringer, er at CCD kameraer er kølede. Når en CCD chip køles ned til f.eks 30 grader under den omgivende temperatur falder støjen dramatisk. De fleste CCD kameraer er desuden monokrome, altså uden RGB mikrofiltre på pixlerne. Det øger følsomhed og opløsning betydeligt, og det giver mulighed for at arbejde med filtre.

          Dedikerede planetkameraer som Lumenera og Imaging Source er også monokrome, men som regel ikke kølede. Det er ikke nødvendigt ved de korte eksponeringstider man bruger til solsystemet. HD video på DSLR kan i princippet godt bruges til planeter, men da der er tale om en meget stor chip, hvor filmen skaleres ned til 1920×1080, vil det kræve en ekstremt lang brændvidde, med deraf følgende tab af følsomhed. Til Solen og Månen burde det dog være fint.
        Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
        • Emnet 'Billedeteknik.' er lukket for nye svar.